2 feb

Hitta rätt kompetens till företaget

Medarbetarna är avgörande för företagets framgång, men att hitta rätt kompetens till företaget är inte lätt. Det tar tid att rekrytera personal och en felrekrytering kan bli en dyr historia. Här hittar du de bästa tipsen när du behöver ny kompetens till företaget.

Hyr in en konsult

Det finns många sätt att addera kompetens till företaget. Ett sätt är att hyra in en eller flera konsulter som är experter inom det området som företaget behöver. Hos https://theplace.se/ kan du som företagare enkelt hyra konsulter när du behöver. Du slipper personalavgifter och långsiktiga investeringar. Att anställa personal är kostsamt och du som arbetsgivare har ett stort ansvar. Genom att hyra en konsult slipper du allt krångel med anställningen. The Place har hand om personalansvaret och arbetsgivaravgifterna. Den här lösningen är särskilt bra om du behöver hyra kompetens kortsiktigt, vid till exempel vikariat eller interimlösningar. Det är även ett utmärkt sätt att först hyra kompetensen och sedan anställa om personen passar företagets behov och kultur. The Place är experter på att matcha företags olika kompetensbehov med människors olika kompetenser. Kompetensnätverket utgörs främst av ekonomi, kommunikation och back office. Om du som företag har behov av annan kompetens kan du höra av dig direkt till The Place så hjälper de dig att hitta exakt den kompetens som du behöver.

Använd sociala medier

Att anlita ett rekryteringsföretag är det mest effektiva sättet att hitta rätt kompetens, men det kan självklart kompletteras med fler kanaler. Tack vare digitaliseringen är det idag lättare än någonsin att nå ut till potentiella medarbetare. Yrkesnätverket Linkedin är ett sätt att annonsera om jobb samt direkt kontakta potentiella kandidater. Även Facebook och andra sociala nätverk kan vara bra, även om det finns en risk att företaget uppfattas som oseriöst om de rekryterar via de sociala plattformarna. Det finns dock många Facebook-grupper relaterade till jobbsökande. Det kan vara ett bra sätt att snabbt nå ut till personer som söker jobb. Den här metoden fungerar dock främst för jobb som kräver lite eller ingen arbetslivserfarenhet eller kvalifikationer. Du kan även testa att besöka universitet och arbetsmässor för att komma i kontakt med potentiella medarbetare med lite erfarenhet. Om du behöver specialistkompetens är det bäst att ta hjälp av ett rekryteringsbolag som är experter på att hitta talanger.