29 dec

Förbättra ditt företags synlighet på webben

Idag räcker det inte att bara ha en hemsida. Om hemsidan inte syns i sökningarna, kommer ingen ändå att se den. Det gäller att utforma den på rätt sätt, så att exempelvis Google, rankar den högre. Här kommer tips och idéer på hur man kan boosta synligheten för sin hemsida.

Arbeta med SEO

Det finns många olika åtgärder man kan vidta gör att SEO optimera sina sidor. Detta innebär att man optimerar sina sidor för sökmaskiner. Genom att inkludera rätt sökord på sina sidor, kan de nå ut till fler besökare. Vill man ha reda på vilka sökord man bör satsa på, och dessutom hålla koll på vilka sökord ens konkurrenter använder, är en tjänst som https://www.wincher.com/se ett riktigt trevligt verktyg. Det bästa är att man kan prova det gratis utan att ens ange sitt kreditkort, bara att avsluta när man vill. Då kan man utan oro, testa tjänsten i lugn och ro. Genom att arbeta med sökord, gör man innehållet mer synligt. Man måste bara komma ihåg att innehållet som sådant, måste vara av god kvalité, och inte bara vara skrivet runt ett par sökord för sakens skull. Sökmaskinerna gillar först och främst ett välskrivet innehåll. Precis som när man gör en marknadsanalys, kan man analysera hur andra sidor jobbar med sitt innehåll.

Arbeta med tillgänglighet

Förutom att sökoptimera sina sidor med rätt sökord, är det bra att använda en tydlig struktur på texten. Det här gäller oavsett om man har en egen blogg, aktiebolag eller en lite mindre enskild firma. Tänk även på att använda rubriker och punktlistor där det passar. Genom att göra sina sidor tillgängliga, kommer de även se lika bra ut, oavsett om de besöks via en datorskärm, eller en mobiltelefonskärm. Här är några åtgärder för att öka tillgängligheten och därmed sin ranking på Google:

  • Försäkra dig om att webbsidorna är mobilanpassade.
  • Använd alternativ text till alla bilder.
  • Dela in brödtexten i rubriker och punktlistor där det passar.
  • Ha gärna relevanta länkar och tydliga länkbeskrivningar.
  • Undvik färger som ger dålig kontrast, exempelvis ljusgul text på vit bakgrund, eller blå text på mörkgrå bakgrund.
  • Använd ett tema på hemsidan som använder en tydlig navigering.