10 jan

3 rekryteringstips

Är det dags att rekrytera nya stjärnor till verksamheten? Då vet du att du har en spännande utmaning framför dig. När det gäller att rekrytera nya medarbetare till verksamheten finns det väldigt mycket som är bra att tänka på. Du vill alltid lämna goda intryck, få rätt personer till dig och heller inte slösa för mycket tid. För att få till en så bra rekryteringsprocess som möjligt är det bra att göra en tydlig jobbannons, ge positiva intryck eller varför inte helt enkelt anlita ett bemanningsföretag?

Gör en tydlig jobbannons

Först och främst så vill du ju såklart att det ska vara möjligt för talanger att hitta din lediga plats i verksamheten, vilket du kan göra genom en jobbannons. Men för att inte få flera hundra ansökningar, där du får en riktigt svår urvalsprocess kan du istället göra en riktigt tydlig jobbannons. Gör du en tydlig jobbannons enligt Drömrekryteringen – så hittar du rätt person där du inte lovar guld och gröna skogar samt är tydlig med vad du är ute efter borde det räcka med någonstans runt 40-50 ansökningar för att hitta vad du söker.

Anlita bemanningsföretag

Att anlita ett bemanningsföretag kan ibland vara en smidig och bra lösning för att få rätt kompetens direkt. De har ofta hållit på rekrytering under många år och har flertalet goda talanger. Men det kan även vara klurigt att välja rätt bemanningsföretag, speciellt om du bor i till exempel Stockholm där det finns massor av olika bemanningsföretag att välja på. Om du ska välja bemanningsföretag i Stockholm är det viktigt att de har rätt kandidater med bra attityd och engagemang. Du vill även att ditt varumärke ska vara lockande och spännande för rätt kandidater. Det är såklart även bra att du vet vilken kompetens bemanningsföretaget erbjuder. Om det är administration, inköp eller ekonomi till exempel.

Ge positiva intryck

Ytterligare en bra sak att ha koll på är att du alltid ger positiva intryck under din rekryteringsprocess. Det gäller oavsett om personerna får jobbet eller inte. Varför då kanske du undrar? Jo, för att du alltid vill lämna ett gott intryck för långsiktiga ändamål i ditt företag. Som ett exempel kanske du har haft en intervju med en person som var precis på målsnöret till att hen fick jobbet, men kanske blir aktuell längre fram om en plats blir ledig. Speciellt om personen också hinner utvecklas under tiden. Ett annan orsak till varför du bör lämna positiva intryck är för att negativa rykten sprider sig fort, som i till exempel restaurangbranschen. Om någon inte gillade maten eller servicen, kommer det att påverka så att många väljer att inte gå till restaurangen. Likadant är det när du ska rekrytera, så lämna alltid ett gott intryck.