1 jun

Heltidsbloggare

 

Drömmer du om att kunna arbeta hemifrån på heltid, få vara kreativ och bestämma över din egen tid? Fler och fler personer jobbar heltid mot nätet. Om du tycker om att skriva och kommunicera kan du bli heltidsbloggare.

Blogga på heltid – går det?

Ja, det är helt möjligt. Du måste inte ha kända förälder, vara personlig, berätta vad du åt till frukost eller hur mycket du väger. Dagens heltidsbloggare driver kunskapsbloggar som hjälper vanliga människor med olika problem.

Kom igång

Det tar tid att bygga upp en blogg, men det är samtidigt det slags företag som du kan börja med redan nu. Det spelar ingen roll vilken utbildning du har eller om du bor i Åmål eller London. Du köper hosting och ett domännamn och sätter igång. Alla som har lyckats med sin blogg, har under resans gång testat olika bloggar och sätt att driva bloggen, och lärt sig den hårda vägen.

Du bör starta flera bloggar inom olika nischer och se vilken som fungerar. Det viktiga är att du skapar intressant och informativt innehåll. Det är ingen som vill läsa om dig – inte ens om du är ute och reser – utan läsarna vill läsa om saker som berikar deras egna liv.