25 okt

Börja marknadsföra ditt företag redan idag

Redan innan du startar ditt företag måste du tänka på marknadsföring. Utan marknadsföring inga kunder, utan kunder ingen inkomst, krass fakta. Du måste börja att marknadsföra ditt företag redan idag.

Marknadsföring

Har du någon gång läst en bok eller sett en film och tänkt att du faktiskt skulle ha kunnat komma på en bättre historia? Att berättelsen var lam? Det är inte alltid de bästa författarna som tjänar mest pengar, utan det är de författare som skriver sin bok och sedan marknadsför den. Det gäller alla företag. McDonalds vore inte McDonalds om de inte skapat ett koncept och medvetet marknadsfört det. Detsamma måste du som företagare göra, oavsett om du ska driva en bokföringsfirma i Hässleholm eller bli världens största skosäljare online. Även om ditt företag just nu bara är på idéstadiet, så bör du redan nu tänka på marknadsföring.

Marknadsföringsplan

En marknadsföringsplan är din plan över hur du ska lansera din produkt eller tjänst. Vilka kundgrupper ska du fokusera på? På vilket sätt kan du lättast nå dem? Sociala media, nyhetsbrev eller annons i lokaltidningen, eller alla tre? Du måste sedan hela tiden utvärdera din marknadsföring och fokusera på det som ger dig fler kunder.

Köp hemsidan redan idag

När du beslutat vad ditt företag ska heta och ansökt om företagsnamnet hos Bolagsverket är det viktigt att du köper domän. Om du vet att du en dag ska ha ett kafé som heter ”Saras bullar”, så bör du redan idag köpa domänen sarasbullar.xx, gärna .se, .com eller .nu-adress. Dels behöver du inte vara orolig att någon annan har din drömdomän, dels tar det tid för en sajt att rankas högt hos sökmotorerna. Du kan alltid starta en blogg och ge bort recept och ge goda bakråd. Även det är en form av marknadsföring.