12 dec

5 anledningar att starta företag

Att starta och driva ett företag kräver förvisso sin kvinna eller man, men det är riktigt roligt. En utmaning som ger stora möjligheter i livet. Här kommer fem anledningar för dig att starta ett företag.

1# Det är roligt!

Det är roligt att driva företag! Det är sällan företagare har långtråkigt. Som företagare måste du lösa en mängd problem, samarbete med andra och hela tiden hitta kreativa lösningar. Att vara företagare är lite grann som att alltid vara på gång. Det händer alltid något och skulle det stå stilla, då måste du se till att du får fler kunder eller produkten utvecklas.

2# Du är din egen chef

Som företagare är du din egen chef. Du får fatta beslut och ta ansvar. Istället för att du blir tillsagd vad du ska göra, så är det du som får sitta och klura ut intressant lösningar på en mängd problem. Du väljer vilken inriktning som företaget ska gå mot, vilka konferenser och samarbetspartners som ni ska ha.

3# Tiden

Som företagare måste du å ena sidan jobba mycket, å andra sidan är det du som bestämmer var, när och hur du ska jobba. Vill du jobba hemifrån, så gör det. Sitter du hellre på ett kafé eller i sommarstugan utanför Karlstad när du ska fixa administrationen, så är det ditt val. Du har också större påverkan på semestern. Hittar du två veckor på Mallorca utanför säsong, så kan du åka och sitta och jobba i värmen istället. Om du har barn kan du välja att komma hem tidigt en eftermiddag i veckan och arbete på hemmakontoret, men ändå se till att du hinner fika med dem.

4# Mer pengar

Alla företagare är inte rika, men att ha eget företag ger en möjlighet att tjäna mer pengar. När du kommer på en idé, satsar på den och lägger ner hundratals timmar, så är det du som kommer att tjäna pengarna. Du kan också göra avdrag för arbetsrummet hemma och ha tjänstebil. Genom att du också bestämmer över tiden, så kan du också åka på billigare semestrar.

5# En andra karriär

Ett eget företag är en möjlighet till en andra karriär. Om du jobbat på samma ställe i många år och är less på ditt jobb, men tycker inte att du har så många karriärmöjligheter, då är eget företag ett bra val. Gymnasieutbildning eller forskare, när du startar företag så spelar det ingen roll. Om du arbetat på Coop i 20 år, barnen flyttat hemifrån och du vill ha mer utmaning i livet, så kan du ta tag i det själv. Fråga dig vad du är skicklig på i kombination med utbildning: laga mat, städa, måla, renovera möbler, marknadsföring, fotografera, skriva, ge juridiska råd eller sy kläder? Starta företaget.