2 jul

3 anledningar att bli en internetentreprenör

Världen förändras, och arbetsmarknaden med den. Idag finns det jobb som ingen ens visste om för trettio år sedan. Ett av dem är att försörja sig som internetentreprenör.

Internetentreprenör

En entreprenör är en kreativ person som tycker som att starta och driva företag. Internetentreprenören startar och driver företag på internet. För att lyckas behöver du vara självständig och kunna organisera din egen tid. Att tjäna pengar på internet är ett trial and error-jobb. Du testar, lär dig, gör om och lyckas efter tio försök.

1# Be the Boss

Du får vara boss och driva företaget. Det är spännande och innehåller många utmaningar. Du måste analysera dina bloggar, webbshoppar och sociala media; bygga upp ett kontaktnät och komma på nya sätt att tjäna pengar.

2# Det är enkelt att börja

Det som skiljer en blogg från ett kafé är att det är enkelt att starta. Du testar din blogg. Misslyckas. Tar lärdom. Testar tre nya projekt och ett av dem verkar fungerar. Du börjar få in lite pengar. Du behöver inte köpa en lokal eller anställa folk. Du köper hosting och domäner, hittar designers eller marknadsföringskonsulter på fiveer och betalar dem ett par hundralappar. Du kan börja redan idag.

3# Jobba hemifrån

En av de största anledningarna till att folk startar företag på internet är att få jobba hemifrån, eller varifrån de vill. Du kan också bo var du vill: i centrala Göteborg eller i en by utanför Kumla. Det spelar ingen roll. Vissa internetentreprenörer är digitala nomader: ena månaden bor de i New York för att sedan tillbringa fem månader i Italien. Om din dröm är att få resa och samtidigt få någon slags inkomst, så kan du bygga upp ett internetföretag.